телефон: 0888 44 17 93 e-mail: office@abtpvpg.org

Обръщение на Председателя на Управителния съвет

Обръщение на Председателя на Управителния съвет

Уважаеми колежки и колеги от НСТПГ,

Изминаха малко повече от три месеца откакто работи официално нашето Национално сдружение. Онова, което ни събра всички нас, бе изключително лобисткия и несправедлив закон за административно регулиране на продукти от нефт. Определено трябва да кажем, че през това време въпреки липсващия ни опит успяхме да направим много протести, да коментираме широко по медиите проблемите с така гласувания вече закон. Трябва да си признаем, че въпреки голямата ни нагласа за спиране на закона и връщането му в изходна форма, не успяхме, но това не е краят. Имаме достатъчно основание да си мислим, че сме загубили битката, но не и войната!

Оптимизмът, който все още имаме е породен от това, че ние се обединихме - хора, които сме в един бранш и един бизнес. Във входа на протестите ни се видя, че имаме добър ресурс от човешки потенциал. Окуражен съм от това, че много колежки и колеги бяха много активни в протестните ни действия. Никой не се притесняваше да изминава големи разстояния и да се включва активно в срещи и протести. Много са имената, на които бих искал днес да благодаря, но няма да го направя, защото със сигурност някой ще пропусна! Едва ли това е най-важното! По-важното за мен е, че сме обединени като Национално сдружение и имаме бъдеще! Само обединени бихме успяли да продължим заедно борбата за спиране изпълнението на така гласувания закон, наричан от нас Закон за горивата и връщането му в изходна позиция, където нашата организация ще има възможност да отстоява нашата справедлива позиция.

Уважаеми колежки и колеги,

Ръководството на Сдружението ще организира Национална среща на 22.09.2018г. в гр. Пловдив. За целта всеки един от вас ще получи официална покана от техническия секретар Светослава Вълчева с дневен ред и точно място на залата, в която ще се съберем. Идеята на ръководството е на тази среща да направим отчет за това, което свършихме, това, което не успяхме да свършим и това, което ни предстои да свършим. Не на последно място да направим отчет и за финансовото състояние на Сдружението. Иска ни се на тази среща да се чуят повече мнения, да се опознаем, да направим анализ на финансовите ни възможности, които са ни необходими в бъдещата ни дейност и най-вече да изградим и заздравим доверието между нас! Искам да успеем като ръководство на Сдружението да ви убедим, че то има бъдеще и е единствения ни шанс за оцеляване е борба с несправедливостта! Живеем в трудни времена, бизнесът в България е подложен на изключително голям натиск. Страната се управлява от тези, които имат пари и влияние във властта.

Сигурно това мое обръщение към вас беше доста дълго. Надявам се да не съм ви отегчил! Има още много неща, които искам да си кажем, но нека това го оставим за Националната ни среща на 22.09.2018 в гр. Пловдив.

Наскоро прочетох изявлението на един Германски журналист, който казва: „Вие, българите, сте обединени само когато сте на хорото!“ Много искам с действията си нашето сдружение да го опровергае!

11.09.2018 г.
Председател на Управителен съвет НСТПГ - Иван Кашилски

 

Колеги, ще се борим за НАШИТЕ ПРАВА с всички сили и средства. За да работим честно и почтено, и за нашето място под слънцето на БЪЛГАРИЯ.

Поздрави: УС на НСТПГ.