телефон: 0888 44 17 93 e-mail: office@abtpvpg.org

Благодарствено писмо до г-н Караниколов, за свършената работа по ЗИД към Закона за горивата

Благодарствено писмо до г-н Караниколов, за свършената работа по ЗИД към Закона за горивата

Писмо от името на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива до г-н Караниколов, за свършената работа и подкрепата, която оказа за Закона за изменение и допълнение към Закона за горивата, като Министър на икономиката на Република България.

Прочетете подробно по-долу!

Уважаеми г-н Караниколов,


Ние, от Асоциацията на българските търговци производители, вносители и превозвачи на горива, с голяма изненада и огромно разочарование разбрахме за несправедливо поисканата и подадена от Вас оставка, като Министър на икономиката на Република България.

Ние, от АБТПВПГ, не искаме да коментираме политическите аспекти на тази оставка, защото в България има достатъчно индивиди, които ще го направят, но бихме искали да изразим професионалното си разочарование за това, че икономиката ще се лиши, във Ваше лице, от един добър специалист.

В най-новата ни история Министерство на икономиката за първи път се води от един млад и амбициозен специалист.

Днес, когато гледаме във времето назад, когато Вие ръководихте Министерство на икономиката, а ние, малките търговци на горива, Ви свързваме със Закона за изменение и допълнение към Закона за горивата виждаме, че политиката, която водихте от самото начало по този Закон, беше ясна и последователна. Искахте да има Закон, който да е в полза на икономиката, потребителите, Закон, който да бори монопола и защити малкия и среден бизнес.

Въпреки огромният натиск на монополистите и лобистите в българския Парламент, Вие успяхте да създадете една прекрасна атмосфера на диалог между заинтересованите браншови организации с подкрепата на двете работодателски организации КРИБ и АИКБ успяхте да изработите Закон за изменение и допълнение към Закона за горивата, да го внесете в парламента и на 22.01.2020 г. той стана факт.

Едва ли в най-новата ни история, Българският Парламент е произвеждал закон, който така бързо да е отразявал ефекта си на икономическият пазар в България.

Само за няколко месеца, поради породилата се криза с цените на суровия петрол на световния пазар и отрицателния икономически ефект, породен от пандемията COVID 19, пазарът на горива доказа, че нуждата от Вашия ЗИД е била крещяща.

Благодарение на този ЗИД икономиката и потребителите получиха горива на пазарни цени.
Монополът с търговията на горива бе окончателно разбит.

Уважаеми г-н Караниколов,

Ние от АБТПВПГ оставаме към Вас с огромна благодарност за свършената работа и подкрепата, която ни оказахте, като Министър на икономиката на Република България.

Вие сте добър специалист и във времето, когато бяхте министър, бяхте различният Министър, показахте едно ново лице, затова вярваме, че вие ще продължите да работите за един по-добър и нов свят в България.
На Вас и Вашето семейство пожелаваме здраве и нови успехи.


Заместник председател на УС на АБТПВПГ: Симо Симов