Цените на горивата се очаква да намалеят в следващите дни, като цената на петрола е най-ниска за последните шест месеца. Международните пазари отчитат падане под 80 долара за барел. Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци на горива прогнозира, че в рамките на месец цените на горивата на бензиностанциите ще спаднат с около 10% (приблизително 20 ст.), тъй като търсенето в световен мащаб е намаляло.

Той отбеляза, че някои бензиностанции вече предлагат горива под 2,50 лв./л, като и двата вида са приблизително на еднаква цена. Прогнозите са, че цените ще продължат да намаляват до края на годината. Хаджидимитров поясни, че през ноември и декември потреблението на горива обикновено е по-ниско, като всички доставки за новогодишните празници се осъществяват до края на октомври или средата на ноември.

Относно възможната продажба на активите на „Лукойл“ в България, той посочи, че това няма да промени пазарната цена на горивата и че цените не зависят от собственика или политическата обстановка.